DESET NAJČEŠĆIH ISPRIKA ZAŠTO NE KASTRIRATI ŽIVOTINJU

Objavljeno na: May 01 2013 by admin

kastracija psa

1. Samo jedno leglo pa onda kastracija. (Studije pokazuju da praktično cijela prenapučenost kućnim životinjama proizlazi upravo iz načina razmišljanja ‘samo jedno leglo’.)

2. Moj pas je na lancu, ne treba biti kastriran. Moj pas ne izlazi bez povodca, prema tome on ne mora biti kastriran. (Osim što je okrutno, trajno držanje pasa na lancu ne jamči da se čin oplodnje jednom ipak neće ‘dogoditi’ niti će mu to umanjiti patnju trajnog veza. Jednako je potrebno kastrirati i pse i mačke koji žive u stanu.)

3. Uvijek uspijevamo udomiti mačiće ili štence. (To znači da će isti broj mačića ili psića izgubiti priliku za udomljenje i biti ubijeni.)

4. Želim da moja djeca svjedoče čudu poroda. (Djecu educirajte i posudite im DVD, jeftinije je i mogu ga pogledati koliko god puta žele.)

5. Moja kuja ili mačka je tako slatka i posebna, trebalo bi biti više takvih poput nje. (Ulice i skloništa su puni slatkih i posebnih pasa i mačaka, većinom sa samo još nekoliko preostalih dana života.)

6. To nije prirodno. (I nije, no nije ‘prirodno’ što smo pse i mačke uzeli i pripitomili iz prirode prije toliko tisuća godina. Nema ničeg prirodnog ni od trenutka kad smo počeli osnivati uzgajivačnice. Sada ih ne možemo vratiti u prirodu, no možemo im olakšati život među ljudima. Kastracija nije prirodna, ona je nužna zbog situacije u kojoj se zbog nas kućne životinje nalaze.)

7. Ne bih mogao pogledati svom psu u oči kad bih ga dao kastrirati. (Pazite, pridajete mu ljudska svojstva.)

8. Mačka ili kuja trebaju imati bar jedno leglo zbog zdravstvenih razloga. (Medicinski, činjenično i etički potpuno netočno.)

9. Kastracija će uzrokovati debljinu i lijenost. (Te pojave uzrokuje višak hrane i premalo kretanja.)

10. Kastracija kućne životinje promijenit će njezinu osobnost. (Primarni učinci na osobnost životinja su način skrbi i odgoja, ljubaznost i briga koju im pružamo.)

PROČITAJTE I RAZMISLITE – da li zaista imate ispriku da ne obavite sterilizaciju vašu kuje/mačke i dozvolite da na svijet dođe još teško udomljivih životinja koje oduzimaju mjesto nekoj nesretnoj iz udruge/azila.

kastracija spašava životinje

(preuzeto od drugog autora)

Objavljeno: naslovnica
Tagovi: ,

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.