Kako i što donirati?

Objavljeno: Apr 21 2013 admin

Donacije su prijekopotrebne svakoj neprofitnoj organizaciji ili udruzi! Broj napuštenih  pasa i mačaka se sve više povećava, njihovo uzdržavanje do udomljenja i lječenje, posebice cijepljenje i sterilizacija, skupi su!

Stoga kako bi svi zajedno pomogli životinjama i vratili im vjeru u ljude, pomozite svojim dobrovoljnim prilozima. Njima je svaka kuna bitna!

Uplate možete vršiti na žiro račun Raiffeisen banke na slijedeći način:

PLATITELJ: ime i prezime, adresa
PRIMATELJ: Uzzž Ruka šapi
IBAN: HR3524840081105307250
SVRHA UPLATE: Donacija
Primjer ispunjene uplatnice

Ukoliko pod model stavite 99, polje „poziv na broj odobrenja“ možete pustiti prazno.

Za uplate iz inozemstva:

IBAN: HR3524840081105307250
SWIFT adresa: RZBHHR2X

Željeli bismo upoznati sve potencijalne donatore koji doniraju novčana sredstva, bilo na naš žiro račun, bilo u gotovom novcu, da je donacija jedina porezna olakšica koja nije ukinuta, te se na temelju doniranih novčanih sredstava može ostvariti pravo na povrat poreza po godišnjoj poreznoj prijavi.
 
To pravo se temelji na:
čl.36. st.12 Zakona o porezu na dohodak i
čl.51. st.3 Pravilnika o porezu na dohodak koji kaže:
 
XII. OSOBNI ODBITAK ILI NEOPOREZIVI DIO DOHOTKA
 
1. Temeljne odredbe
Članak 51.
(1) Prema članku 36. stavku 1. Zakona, osnovni osobni odbitak za poreznog obveznika iznosi 1.800,00 kuna za svaki mjesec poreznog razdoblja za koji se utvrđuje porez. Osobni odbitak za umirovljenika, osobu koja prima invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad, za korisnika obiteljske mirovine (osim korisnika obiteljske mirovine iz članka 9. stavka 1. točke 7. i članka 53. stavka 2. Zakona), osobu koja uz mirovinu, na temelju ranije uplaćenih obveznih doprinosa za mirovinsko osiguranje na temelju generacijske solidarnosti, prima i mirovinu na temelju ranije uplaćenih obveznih doprinosa za individualnu kapitaliziranu štednju i/ili mirovinu na temelju prijašnjih uplata poslodavaca za dokup dijela mirovine, priznaje se u visini mirovine, najmanje 1.800,00 kuna, a najviše do 3.200,00 kuna za svaki mjesec poreznog razdoblja. Umirovljenicima se smatraju fizičke osobe iz članka 12. stavka 2. ovoga Pravilnika.
 
 (2) Osobni odbitak rezidenta, uključivo i umirovljenika, iz stavka 1. ovoga članka, po osnovi uzdržavanja članova uže obitelji i/ili djece i/ili po osnovi invalidnosti poreznog obveznika i/ili invalidnosti uzdržavanih članova uže obitelji i/ili djece izračunava se od osnovice 1.800,00 kuna za svaki mjesec poreznog razdoblja za koji se utvrđuje porez, primjenom faktora propisanih člankom 36. stavkom 2. Zakona.
 
 (3) Dio osobnog odbitka za dana darovanja iz članka 36. stavka 12. Zakona, priznaje se u godišnjem obračunu poreza na dohodak po podnesenoj godišnjoj poreznoj prijavi, a nakon osobnog odbitka iz članka 36. stavaka 1. i 2. Zakona i/ili članka 54. Zakona.

 
Stoga ukoliko želite donirati novac za koji ćete kasnije prijaviti kao poreznu olakšicu, javite nam se na kraju tekuće godine kako bi dobili ugovor o doniranju kojim ćete imati potvrdu da ste u godini za koju se predaje prijava donirali sveukupno određeni iznos udruzi Ruka šapi :)

Ukoliko Vam je tako jednostavnije, donirati možete i tako da date svoj prilog u kasicu Udruge koja se nalazi na nekoliko mjesta:

Specijalistička veterinarska praksa “HAJSTER”, Marianijeva 3, 52100 Pula

ROCK CAFFE, Scaglierova 3, Pula
Pet shop PUPY, Gajeva 2, 52100 Pula

Donirati nam možete i hranu tako da kupite nešto i ubacite u našu košaru na slijedećim lokacijama:
POSLOVNICE PULJANKE:
Vidikovac, Monte Cappelletta 2
Šijana, Koparska
Centar, Narodni trg 10, ispod robne kuće
Hrana se skuplja i u veterinarskoj ambulanti Rovinj. d.o.o., Laste 9, 52100 Rovinj

NOVI I VEOMA ATRAKTIVNI NAČIN NA KOJI NAM MOŽETE POMOĆI JE kupnjom majce ili pregače u trgovini ACTION TEXTIL ART koja se nalazi u Puli kraj Zlatnih vrata. Majce su s motivom ruke i šapice, a kupnjom svake majce donirate dio iznosa udruzi.

Od velike su pomoći donacije u hrani! Dehidrirana hrana i konzerve su nam uvijek potrebne!

Potrebne su nam i deke, stara odjeća, bilo što što bi pomoglo utopliti naše štičenike u hladne dane!

Materijal za izgradnju bokseva, kučice, ili materijal za njih – sve je dobrodošlo!

Ljekovi, sredstva za dezinfekciju, transporteri, povodci, ogrlice, sredstva protiv nametnika – uvijek su potrebni!
Kako bi se dogovorili oko preuzimanja donacije, slobodno nazovite jedan od kontakt brojeva ili nam se obratite mailom!

Veoma smo vam zahvalni za svaku vrstu pomoći!

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.