KRATKO IZVJEŠĆE I BITNA OBAVIJEST!

Objavljeno na: May 01 2013 by admin

Neva u novom domu

Dragi naši,

javljamo vam da ste nam ovaj mjesec donirali ukupno 5754,00 kune, od toga 1250,00 kuna za veterinarske troškove a 4404,00 kuna kao nenamjenska donacija. Od tog iznosa platili smo operaciju kuka kujice Gabi te sterilizaciju naše Neve koja je u međuvremenu udomljena.

NEVA iz novog doma

To nas je ukupno došlo 3430,47 kune. Od preostalog iznosa plaćali smo tekuće troškove: hranu, lijekove,dezinfekcijska sredstva… (podsjećamo, Udruga trenutačno brine o 70-ak životinja)

Na slici GABI odmah nakon operacije i nakon što se u potpunosti oporavila

 

Sve ovo omogućili su nam:
Blanka Kupres, Edvin Grabar, Gordana Maroš, Nadia Radovčić,Gordana Krizman, Ingrid Živić, Klara Finderle, Sonja Bajramović,
Nevenka Dobrila, Sonja Borovnica, Helena Ivanović, Miranda Pintur, Frigo box d.o.o., Visintin Goran, Branko Rakovac, Dorotea Malnar,
Andrea Jiranek te im se ovim putem zahvaljujemo.

Kako ništa u životu nije samo lijepo slijede i manje lijepe vijesti…

Kao što smo već u nekoliko navrata informirali javnost mi smo udruga koja nema azil. Sve životinje držimo u svojim kućama, stanovima, privatnim dvorištima. Imamo jedno veliko dvorište u kojem smo držali glavninu životinja i 3 manja (za pse) kod privremenih udomitelja kod kojih smještamo životinje koje moraju proći karantenu i period nakon cijepljenja do stjecanja imuniteta, te više pojedinaca koji privremeno čuvaju mace.
Sva tri dvorišta su u privatnom vlasništvu. Odnedavno možemo koristiti još jedan privatan teren manje površine, prvenstveno za smještaj mačaka ali u budućnosti i nekoliko pasa.

22.11.2010. dobili smo izričitu zabranu od vlasnice najvećeg zemljišta da više ne možemo dovesti niti jednu mačku ili psa na njihov teren i da tamo mogu ostati samo životinje koje su sada tamo dok ne budu udomljene tj. do isteka ugovora.
To nas sada stavlja u bezizlaznu situaciju jer primjera radi jučer smo doveli dvoje štenaca koji su bili kod privremenih udomitelja, stekli su imunitet i trebali su biti prebačeni u to veliko dvorište.Ujedno su se na taj način trebala osloboditi dva mjesta za prihvat dvoje drugih štenaca.Međutim vlasnica zemlje ih je odbila primiti i vraćeni su odakle su i donešeni.

Trenutno nemamo smještaj za 4 štenca koji su porasli (pronađeni su prije više od dva mjeseca u šumi stari nepunih mjesec dana), i boks u kojem su boravili kod privremenih udomitelja nije više adekvatan. Cijepljeni su i ovom prilikom molimo da nam se jave ljudi koji bi ih pričuvali dok se ne snađemo. To nam je zaista hitno. Naravno, štenci ne moraju biti svi na istoj lokaciji.

   Ovime nam je daljnji rad zaista jako otežan jer smo sa vlasnicima zemlje imali ugovor do 5.og mjeseca 2011. godine s time da je dogovor bio da se broj životinja ne povećava a mi smo zaista udomili velik broj životinja na tom terenu i njihov broj je drastično smanjen. Funkcionirali smo na način da kako bi se udomila jedna životinja na njeno mjesto bi došla druga. Sada su boxovi poluprazni,  jedan veliki čak sasvim prazan, ali na žalost mi naše štićenike više ne možemo tamo smjestiti.
Izuzetno je teško rješavati ovakvu situaciju doslovno preko noći jer jedno je pripremati se za odlazak kroz nekoliko mjeseci a sasvim drugo je stopirati sav rad doslovno u jedan dan.
Trenutno smo u situaciji da ne možemo primiti niti jednu životinju a dnevno imamo na desteke poziva za pomoć.

ODBIJAMO BITI UDRUGA KOJA ĆE DOŽIVOTNI HRANITI 20 ISTIH PASA I MACA BEZ DA JE U MOGUĆNOSTI REAGIRATI NA SVE OSTALE HITNOĆE I NAPUŠTENE ŽIVOTINJE! To nije smisao postojanja udruge, nismo se zato oformili kako bi u par bokseva stavili neke životinje i samo o njima brinuti. Ako nismo u mogućnosti primiti nove životinje, barem one najhitnije slučajeve, čemu onda Udruga? Zato i širimo mrežu privremenih udomitelja, privatnih dvorišta, međutim i oni su sad puni.
Stoga moramo hitno proširiti boxove u dva preostala dvorišta te izgraditi nove na novom privatnom dvorištu. Zato molimo sve ljude dobre volje da nam pomognu u realizaciji navedenog.

Na teren za smještaj mačaka smo prebacili prikolicu i počeli je ograđivati ali nam nedostaje armaturna mreža, zelena mreža, vrata…
Svi znate da imamo velike veterinarske troškove, tu su troškovi za hranu, lijekove i jednostavno nemamo sredstva kojima možemo kupiti navedeno.

Da bi mogli ograditi prostor za mačke te proširiti boxeve i nadograditi nove potrebno nam je slijedeće:

30 armaturnih mreza debljine 6mm, otvori 10×10  –  cca. 3.700 kn (120,00 kn komad)
20 vreća cementa od 25 kg (komad cca. 25 kn) – 500,00 kn
5 buntova žice za ograđivanje – komad cca. 250 kn – 1250 kn

daske svih dimenzija
panel ploče
čavli, vijci, cerade, šatorska krila, šarniri, pjesak mašinski (kubik cca 85 kn – treba nam cca.2 kubika), pjesak tucanik (kubik cca- 55 kn – potrebno uvijek u vecim kolicinama)

Također molimo pomoć u radnoj snazi jer nas ima malo i par ruku je uvijek dobrodošao.

Do sada ste nam uvijek pomagali, nadamo se vašoj pomoći i sada jer jedino uz vašu pomoć možemo naprijed.
Jedino uz vašu pomoć možemo spašavati životinje i dalje, te na taj način opravdati svrhu postojanja naše udruge.

Objavljeno: naslovnica
Tagovi: , ,

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.