LILI, PREKRASNA MJEŠANKA ALJAŠKOG MALAMUTA

Objavljeno na: Jul 31 2013 by admin

Ime psa: Lili

Spol: Ž
Vrsta: mješanka aljaškog malamuta
Starost: 5/2006
Opis:

Ova predivna mješanka aljaškog malamuta već je duže vrijeme sa nama… Nekako se čini da baš nema sreće jer je prvotno bila izgladnjivana i vezana na metar lanca, a potom je dosadila tim istim ljudima i došla je eto u udrugu. Povreda tetive je naknadno sanirana, Lili se lijepo oporavila i ujedno je i sterilizirana.

No nikako da pronađe udomitelja! Već je tri puta bila rezervirana, i iako su zaista bile iskrene namjere, nešto je uvijek iznenada stalo na put i spriječilo udomitelje da je uzmu – kao da Lili ima peh! Hoće li Lili konačno pronaći dom? Nismo je oglašavali duže vrijeme jer smo primali pozive od veoma nepoželjnih udomitelja kojima bi Lili predstavljala samo predmet za pokazivanje i dizanje ega, a ne ljubimca, stoga smo joj internim putevima pokušali pronaći udomitelja – no nije išlo. Pokušajmo još jednom… jer ona i dalje čeka. Ova ljepotica ima 4.5 godina, veoma je razigrana i karakterno je tipična malamutica. Prilično je dominantna prema ženkama, a sa muškim psima se relativno dobro slaže.

Zbog njene veličine i snage ne preporučamo je ljudima sa malom djecom. Ona je uistinu jedna posebna nježna dama, iako njena vanjština i veličina plaši mnoge, samo je dokaz njene dobrote. S njom treba dosta raditi i pružiti joj dozu strpljenja i pažnje koju bi vam s vremenom vratila trostruko :) Njen hod i njen trk i njena pojava otkriva da je svjesna onoga što jest – kraljica! :) Ova kraljica vučica voli i zavijati ukoliko ostane predugo sama na nepoznatom terenu pa bi njeno udomljavanje iziskivalo svakako i neko slobodno vrijeme za početak dok se Lili ne bi navikla na nove ljude i novo mjesto.

KONTAKT ZA LILI isključivo: 091 113 1387

NA PRIVREMENOM UDOMLJENJU od 22.11.2010 (ukoliko sve bude u redu, postaje trajno)

Objavljeno: Psi
Tagovi: ,

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.