MAX POZDRAV IZ NOVOG DOMA

Objavljeno na: Apr 30 2014 by admin

U “zoni sumraka” na Monte Zaru živote je izgubilo puno mačaka i njihovih mačića. To je okrutno i užasno mjesto gdje su oni živjeli u nehumanim uvjetima, u prljavštini, smeću, među mrtvim tijelima drugih mačića, puni buha, gladni i bolesni, u vječnom strahu od ljudske ruke. Tamo je u srpnju 2013. godine živio i Max. I on i još desetak mačića i maca imali su sreće jer je na njih naišla Tajana. Nije okrenula glavu nego se aktivno uključila u njihovo spašavanje u suradnji sa našom udrugom.

Max je bio u jako lošem stanju, bolestan, sa teškom upalom očiju i dišnih puteva, mršav, iznemogao, pun buha. I jedan dan duže na tom mestu za njega je mogao značiti smrt. Tajana ga je uzela doma a udruga ga je preuzela pod svoju skrb.Počelo je njegovo liječenje koje je na početku bilo neizvjesno jer nije imao snage i odbijao je jesti. Očišćen je od vanjskih i unutarnjih parazita koji su ga dodatno iscrpljivali i malo po malo Max se počeo oporavljati. Budući da je Tajana doma uzela još mačića sa istog mjesta i svi su bili bolesni i u jako lošem stanju zamolila je svog prijatelja Dariena da preuzme Maxa na privremeni smještaj. Darien je odmah pristao pa je mačić u kolovozu 2013. godine došao kod njega. Max je ozdravio i oporavio se te kako to obično biva, Darien se zaljubio u njega i privremeni dom postao je “zauvijek” dom.

Max sada uživa, obožava spavati ispod dekice i ono užasno mjesto gdje je započeo njegov život sada je samo ružan san. Tajana i Darien, hvala vam!

max

Objavljeno: Pozdravi iz novog doma
Tagovi: ,

Komentari su zatvoreni

Komentari su zatvoreni.