NAŠI PRIJATELJI TREBAJU VAŠU POMOĆ

Objavljeno na: May 01 2013 by admin

malo bolesno štene

U jako kratko vrijeme pod našu skrb je došlo dosta bolesnih životinja čijem liječenju se ne vidi kraj još barem dva mjeseca.

Prva je stigla naša Sahara, kujica oboljela od demodikoze koju liječimo već neko vrijeme i koja je polako napredovala i bivala sve bolje i bolje. Međutim liječenje demodikoze je dugotrajno, bolest ne prolazi tako lako i izmjenjuju se faze poboljšanja i pogoršanja. Unatoč svoj potrebnoj terapiji kod Sahare je nastupilo pogoršanje na zadnjem dijelu leđa i na šapicama koje su opet počele lagano krvariti.


Sahari se stanje nažalost pogoršalo i rane na leđima i šapicama su ponovno počele krvariti.

Prije nekoliko dana stigle su nam Balena i Beata, malene njemačke ovčarke kod kojih je također dijagnosticirana demodikoza. Malene su prilikom pronalaska bile u lošem stanju, glad i iscrpljenost ostavile su traga na njima (bile su toliko gladne da su jele svoj vlasiti izmet). One su u fazi rasta a budući da nisu bile adekvatno hranjene trebati će im i vitaminsko mineralni pripravci.


Naše vučice Balena i Beata


Maleni Spartak je u svom kratkom životu iskusio puno bolesti i patnje. Rođen je na hladnom podu šinteraja, u najranijoj fazi života imao je epileptičke napade a sada ga je “napala” mikrosporoza. On je mali borac ali mu iznimno teško pada izolacija jer bi kao i svi štenci vrijeme najradije provodio u igri. Povrh svega ima problema i sa probavom pa mu treba kvalitetnija hrana.


Maleni Spartak ima mikrosporozu na nekoliko mjesta na tijelu.

Osim njega od mikrosporoze su oboljele i dvije mace, Astra i Juan.

I kod liječenja demodikoze i mikrosporoze bitna je dosljednost i strpljivost. Osim kupanja u medicinskom šamponu i davanja terapije potrebna je i kvalitetna hrana te uzimanje vitamina H (biotin) kojeg se još naziva i zaštitnim faktorom za kožu i dlaku.

Kao što i sami vidite našim bolesnim prijateljima treba puno toga, međutim naš račun se polako topi i zato vas u njihovo ime molimo za pomoć.

Potrebni su nam:  Plivasept rozi (pjenušavi), Plivasept plavi, sterilne rukavice za jednokratnu upotrebu, Oronazol šampon, Lamisil krema, Izosan ili Asepsol. Za malenog Spartaka nam treba od Pro Plana Puppy Sensitive hrana. Možete nam pomoći uplatom donacije na naš žiro račun ili kupnjom navedenih proizvoda. Za primopredaju doniranih stvari molimo kontaktirati  091 1131381 ili 098 872178.

U ime naših štićenika veliko hvala!

Objavljeno: naslovnica
Tagovi: , ,

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.