SAHARA

Objavljeno na: Mar 29 2014 by admin

Ime psa: Sahara

Spol: Ž

Starost: 2011

Opis:

SAHARA
starost cca 2011
sterilizirana

Vučica tužne sudbine

Vjerujemo da ste svi upoznali našu Saharu – vučicu tužne sudbine.

Sahara je pronađena na Božić 2012. godine. Pronašli su je ribari kako spava na njihovim mokrim mrežama. Temperature su se kretale oko nula stupnjeva. Preuzeli smo je izgladnjelu, promrzlu … Koža joj je bila u ranama, a šapice bolne i otečene. Dijagnoza veterinara je bila teški oblik demodikoze.
Nismo je pitali gdje je bila i šta je radila. Njen pogled je odavao strah, tugu i patnju.

Sahara je spašena u zadnji tren, svi smo se pokrenuli i zajedno borili za njeno ozdravljenje. Poklonili smo joj ljubavi i pažnje koliko smo bili u mogućnosti, ali nažalost to nije bilo dovoljno. Oporavak je tekao sporo, a demodikoza se stalno vraćala. Dijagnoza duše nije bila ništa bolja: nepovjerenje, strah, nesigurnost, gubitak nade.

Situacija se malo popravila kada smo joj našli privremeni smještaj. Narednih 9 mjeseci uživala je ljubav i pažnju jedne mlade djevojke Nine koja se potajno nadala da će je moći i zadržati, ali kako život ne mazi nikog, tako se situacija promijenila i morali smo naći novi privremeni dom za našu Saharu.

Sahara je, dakle, nakon 9 mjeseci života u stanu prebačena u boks kod naših drugih privremeni udomitelja. Sam prelazak i odvajanje od Nine podnijela je jako teško, ali novi privremeni udomitelji trudili su se nadoknaditi joj to svakodnevnim dugim šetnjama u prirodi.

Sada smo se našli u situaciji da opet tražimo novi privremeni dom za Saharu. Izlječena je od demodikoze i nedavno je sterilizirana.
Sahari ne treba još cijeli niz novih, privremenih domova. Ne treba joj boravak 10 dana na jednom mjestu, pa 5 dana na drugom i tako u nedogled. Sve te promjene ju zbunjuju i u njoj stvaraju veliku nesigurnost. Ona je njemačka ovčarka sa stavom. Dominantna je, nije za život u čoporu pasa, nije za život daleko od čovjeka. Duboko se poveže sa osobom koja o njoj brine, posesivna je i zaštitnički raspoložena. Sahara traži osobu koja će joj otvoriti svoje srce, koja će sa njom biti strpljiva i nježna, koja neće odustati i dići ruke od nje pri prvoj prepreci ili problemu. Sahara traži osobu koja je čvrsta u odlukama i namjerama.

Ona nakon svega što je prošla ne zaslužuje seljakanje iz doma u dom, nove neizvjesnosti i strahove. Iskreno se bojimo da će fizički i psihički propasti budemo li ju osudili na takav život. Molimo vas razmislite da li ste vi osoba koja će joj pružiiti pravi dom, u pravom smislu te riječi. Ako ste vi ta osoba, molimo vas javite se što prije. Sa svakim danom koji prođe Sahara je uplašenija i nesigurnija. Sve ostale molimo dijelite njene slike, raspitajte se kod poznanika, prijatelja, rodbine, ljubitelja pasmine.

Pokrenimo se svi zajedno još jednom. Kontakt: 0996708275 i 0911768588.

Slika:

1381777_602062726502321_64672973_n

1384004_602062816502312_2071768737_n

 

 

Objavljeno: Psi, Udomljeni ljubimci
Tagovi:

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.