Svibanj u našoj udruzi je prošao!

Objavljeno na: Jun 28 2010 by admin

mačić ruka šapi

Prošao je i mjesec svibanj… pa evo da ukratko izvjestimo i o svemu što se dogodilo, o štićenicima koje smo primili te o onima koji su udomljeni.
Kao i svaka udruga, suočili smo se sa sezonom mačića… Sve više poziva, sve više mačića, sve manje mjesta. Dosjetili smo se nabavka kamp kućice kako bi imali više kapaciteta za mace… Kućicu smo dobili uz povoljnu cijenu… a evo kako nam je stigla…

Puno smo mačaka pronašli ozljeđene, bolesne i sl. Među njima je i naš Zorro koji je ostao bez nogice, kao i prekrasni Felix, mačak koji je ostao bez oka…

Imali smo neprospavanih noći sa mačićima koje smo morali hraniti svakih par sati na špricu, pa tako se dizati i noćima. Imali smo i još uvijek imamo česte dolaske na teren zbog mačića koji boluju od mikrosporoze, a liječenje je dugotrajno.
Pridružile su nam se mace KellaNikyBonoMiško koji rade društvo starosjediocima Holly i Megy, zajedno sa Miny. Društvo im rade i mačak Hans, mačak bez nogice Zorro te nesretni mačak Felix. Mama maca sa tri mačića još ih uvijek othranjuje kod jedne članice udruge, a šest seka iz Šišana još su na lječenju od mikrosporoze. Troje mačića koji su bili na othranjivanju kod jedne članice sad su samostalni i pomalo kreću u novi dom, a pomogli smo udomiti i nekim pojedincima njihove mace i štence. Još četvero mačića othranjuje se kod naše članice.

Nevjerojatno je sretan bio King, prekrasni bijeli mačić koji je udomljen u roku od par dana i sada se zove Pao :)

Naše pseće društvo povećalo se za poveći broj štenaca i nešto starijih pasa. Neki su imali sreće i bili veoma brzo udomljeni, neki još uvijek čekaju na dom. Iz Barbarige nam je pristigla prekrasna, umiljata malena Vita, s nama je i jedna prekrasna trogodišnja ženkica Bianca, jedan poveći dobričina Ben te ljepotan Fleki koji zbog problema sa želucem još nije spreman na udomljavanje.  Štene  Lucy svoj je idealni dom pronašla u roku par dana. Četiri štenaca ostavljena u skučenoj kutiji (jedan, peti, je već bio mrtav kad su pronađeni) u veoma lošem stanju imali su sreće u nesreći te su već prvog dana zapeli za oko jednog predragoj Njemici koja nam je puno pomogla, te ih je odlučila spasiti i povesti sa sobom u Njemačku gdje je već pronašla udomitelja za dvije ljepotice.

Još su dva štenca ostavljena u parku postala dio našeg društvanca, no sigurni smo da će ubrzo i oni pronaći svoju obitelj…

štenci iz udruge

Udomljene su ljepotice Tena Rona, a sirota Sara Rex još uvijek su s nama, sa nadom svaki puta kada netko dođe, da će upravo njih odabrati.

Održane su razne radne akcije: kupanje pasa, dezinfekcija prostora, nanošenje šljunka u bokseve i dr. Zahvaljujemo svim volonterima i članovima udruge koji su i pomogli da se to sve realizira.
Podršku i pomoć su nam iskazali i mnogi pojedinci na razne načine, zahvaljujemo im ovim putem.

Ovo je bio i tužan i sretan mjesec, kako to uvijek biva u udruzi… Novopridošlice, udomljenja, uginuća, bolesti, ozdravljenja….
I tužno i sretno ipak nadvlada ono zadovoljstvo kada se zna da je nečiji život spašen, kada se vidi znatan napredak određenog psa/mace, a najljepše od svega jest kada vidimo da je neki štićenik sretan u novoj obitelji. Toj sreći ništa nije ravno. Zbog te sreće ništa nije teško…

Do slijedećeg izvješća…

Udruga RUKA ŠAPI

Objavljeno: naslovnica

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.