JIN JANG LIPANJ ZA PSE I MAČKE

Objavljeno na: Aug 09 2010 by admin

mješanci i križanci psi

Prošao je i dugi lipanj, ovaj smo ga put nazvali JIN JANG LIPANJ.

U vrijeme kad se sve budi, kada grad postaje pun života, plaže pune ljudi, a dani okupani suncem – nama se sve zacrnilo od niza ružnih priča i događaja.

Umjesto da lipanj donese radost – donio je veliki broj napuštenih životinja! Ovaj smo ih mjesec primili koliko dugo nismo, veoma su nam pomogli privremeni udomitelji koji su iskrsnuli u posljednji tren.

U šumi u Barbarigi pronađen je prekrasni crno bijeli pas Fido, zavezan za stablo. Dugo nam je trebalo dok smo pronašli vlasnika – no jesmo! Slijede sankcije!

U Lovreču smo pokupili kujicu, veoma socijaliziranu i razigranu. Par dana se vrtila oko jednog kafića, bila je već iznemogla i jadna. Bellina je sada naše najveće veselje koje ćemo pokloniti u samo jako dobre ruke! Sad je i sterilizirana :)

U Galižani smo pokupili kujicu sa malim štencima (njih 6), starim tek mjesec dana. Srećom pa smo uspjeli improvizirati smještaj kod jednog člana udruge gdje maleni sada mirno uživaju u odrastanju. Mila, mama maza, nevjerojatno je privržena kujica manjeg rasta! Sigurni smo da će se brzo udomiti!

Na naš je put došao i nezgrapni, simpatični Dumbo, veliki štenac… Svojim izgledom i karakterom veoma nas je uveseljavao i svi smo mu se radovali. Drugi smo ga dan pronašli mrtvog od ugriza zmije :( Našoj tuzi nije bilo kraja i uvijek ćemo ga pamtiti jer je u samo jednom danu osvojio srca svih nas.

Lola, mješanka jazavčara i goniča, pronađena je na cesti između Vodnjana i Bala, sitna kujica, prilično mršava, no vedra i razigrana karaktera, napuštena vjerojatno od strane nekog lovca, sada je na sigurnom. Ovako malena kujica pristaje u svačiji dom i stane u svačije srce :) Stala je istog trena i u naša srca :)

Bingo, divni mješanac, miroljubivi dečko, doveden je sa Šišanske ceste, s Busolera, gdje su ga djeca maltretirala. Ovaj simpatični dečkić ne može ne proći nezamjećeno jer njegovo lice naprosto odaje dojam povjerenja i dobrote.

Čikita, mješanka chow chowa pronađena je kod crkve Sv.Josipa u Puli. Posebno draga, njegovana, moguće da ima vlasnika… no nema čipa! Nitko se nije javio stoga i ona traži novu priliku! Vidi se da je navikla na ljude i da je bila kućni pas.

Zlatna retriverica Blondie stara oko godinu i po dana pronađena je u Savičenti. Bila je doslovno prekrivena izmetom, no kad je okupana provirila je prekrasna njuškica nježne naravi! Traži vlasnika ili udomitelja!

Crni labrador pronađen je u Pomeru. Ima oštećeno oko, za tjedan dana ide na operaciju kako bi se barem pola oka spasilo. Traži vlasnika ili udomitelja!

Naša malena Vita, posebno simpatična Vita, bila je skotna! Kako je imala problema sa okotom, završila je na carskom rezu, međutim štenci su bili nedovoljno razvijeni i deformirani stoga smo ih morali uspavati jer ne bi preživjeli.

Tri štenca ostavljena u šumi u Ližnjanu na privremenom su čuvanju kod jedne cure. Primili smo još dvoje štenaca, od kojih je braco udomljen, a velika je mogućnost da će biti udomljena i seka. Brzo je osvojila srce jednog dragog čovjeka.

Još je dvoje štenaca ostavljeno, trenutačno su na privremenom čuvanju u Divšićima.

Šestero mačića iz Šišana cijeli se mjesec lječilo od mikrosporoze, konačno su izlječeni i spremni za udomljavanje. Sve su curice, stare sad već tri mjeseca.

No još se tri mačića liječi od mikrosporoze (skoro svako drugo mače koje nađemo ima mikrosporozu, lude li smo sreće). Još poveći broj mačića traži dom, kao i već nešto starije mace.

Ono što nam je ovaj mjesec vratilo nadu i vjeru u ljude i volju za daljnjom borbom jest jedno prekrasno udomljenje. Zorro, mačak bez nogice, za kojeg smo mislili kako se neće nikako udomiti, dobio je novi život na dar zahvaljujući osobi koja ga je prvotno i pronašla i koja nije stala na tome nego je nastavila boriti se za njegovo bolje sutra. Zorro nam je otputovao u Zagreb kod obitelji koja je oduševljena njime! Pripremili su mu krevetić, kupili igračkice i spremili puno puno ljubavi, samo za njega :)

Druga ljubav koja se dogodila jest ljubav između Vite, malene nesuđene mamice, i ni više ni manje nego našeg veterinara Henrija :) Vita se sada zove Zitta i uživa u svom novom domu!

Treća sretna vijest je da upravo danas naš ljepotan Fido koji je bio zavezan u šumi ide u novi dom! Rekli bi stoga da je ovo upravo JIN JANG mjesec. Red dobrog, red lošeg…. jednostavno ŽIVOT onakav kakav je.

lijepi pas

Što nas je veoma rastužilo i ražalostilo jest pasivnost ljudi, hladnokrvnost i bešćutnost! Primili smo dojavu o štencima koji su cijeli dan bili u kutiji na suncu na kupalištu Stoja. Cijeli dan ljudi su prolazili pored njih, kupali se, sunčali i cijeli dan nitko nije reagirao! Prekasno smo dobili dojavu i dok smo došli, već je jedno štene bilo mrtvo, a ostali na izdahu. Nije im bilo spasa.

I galeba smo pokušali spasiti, kojem je krilo bilo slomljeno – a DJECA su ga malteritrala i kamenovala, međutim, i za njega je bilo prekasno.
Puno se tužnih stvari desilo ovaj mjesec… smrti, napuštanja, ignoriranja, maltretiranja…
I tome nikada kraja! Odradili smo poveći broj operacija, jako puno terapija, puno vožnji i izlaska na terene….
Jedina pouka iz svega ovoga uvijek je istaLjudi, djelujte! Pomažite! Reagirajte! Mi nemamo azil! Imamo tek privatni teren i svoje domove gdje čuvamo i spašavamo živote, nemamo sredstava, funkcioniramo samo zahvaljujući donacijama. Mi se ne razlikujemo od običnih građana! Nismo skupina čudotvoraca, samo istomišljenika i entuzijasta! Vi, jednako kao i mi možete pomoći! NE očekujte čudesna rješenja od nas! Ne govorite da ne možete jer radite, studirate ili nešto treće! I mi radimo i studiramo i imamo obitelji!

U uvjetima u kojima jesmo, uz broj životinja koje imamo, mislimo da smo itekako efikasni (u granicama mogućnosti). No pomozite nam da budemo još efikasniji! Pridružite nam se, pružite privremeni dom nekoj životinji i sami se malo potrudite ako vam je stalo.

Nas je malo, a napušteni ljubimci su na svakom koraku!

Mi smo se ovaj mjesec naplakali, umorili, rastužili i nakon svake suze ponovno se sabrali i nastavili svoju borbu! Nemojte da bude uzaludna i borite se zajedno sa nama da pomognemo onima koji si ne mogu pomoći sami. …

Objavljeno: naslovnica

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.