MJESEC SRETNIH UDOMLJENJA ZA PSE I MAČKE

Objavljeno na: Sep 15 2010 by admin

pas u sigurnom okružju

Ovaj se mjesec zaredalo puno prekrasnih udomljenja!
Veoma su nas oduševile i česte i prekrasne povratne informacije od udomitelja koji su nam se redovno javljali i izražavali oduševljenje svojim novim kućnim prijateljima.

Jedno od sretnih udomljenja je ono od našeg Žuće :) Žućo je jedan divni mladi pas koji je k nama stigao prije dosta vremena iz šinteraja. S obzirom na svoj hendikep, prošireni jednjak, njega je bilo potrebno hraniti više puta dnevno u manjim količinama – i to sa povišene pozicije, kako ne bi povraćao. Nama je to bilo teško pružiti mu…

Više od godine dana čekao je na udomitelja, no konačno ga je i našao :) Jedna se obitelj u Njemačkoj zaljubila u njega i od trena kad su ga odlučili udomiti, željno su ga isčekivali! Dosta dugo je čekao na prijevoz do Njemačke, no uz pomoć jedne drage Njemice prevezen je do svoje nove obitelji u koju se odmah uklopio. Njegov novi prijatelj je dalmatiner s kojim svakodnevno uživa u igri – a izvrsna vijest je da Žućo uopće više ne povraća jer ima konačno cjelodnevnu njegu i pravilnu prehranu :)

No slike govore sto riječi… stoga vas puštamo da uživate u slijedećim prizorima! Pogledajte ovo opušteno lice dok spava, ili ovu veselu igru na travi..

       

U prekrasnoj obitelji završila je i naša Marley, jednogodišnja cura pronađena kod ekonomskog faksa u Puli još kao štene. Kako je Marley ženkica, a k tome i velika i crne boje koja u Hrvatskoj baš i nije popularna, kod nas je nitko nije htio udomiti. No zato je osvojila srce svojih udomitelja koji su već neko vrijeme bili njeni sponzori na daljinu i time pokrivali dio mjesečnih troškova za brigu o Marley. Nakon nekog vremena i nekoliko posjeta su konačno odlučili da je ona baš pravi pas za njih i tako je i Marley otputovala u daleku Njemačku.

Ubrzo smo saznali da se Marley jako brzo snašla i također dobro složila sa novim prijateljem. Uživaju u dugim šetnjama, igrama, a njeni udomitelji tvrde i da je veoma pametna i da je vrlo brzo usvojila neke osnovne naredbe.

   

Udomljeni su i Briks i Bolt, dva dečkića, mješanci labradora koji su pronađeni u Šijanskoj šumi stari tek dva tjedna, već dehidrirani i polumrtvi. Ponosni smo na to u kakve su prekrasne pse izrasli i sa ogromnim oduševljenjem primamo njihove nove slike i gledamo kako rastu, nakon svega što su prošli!  Na slikama u prilogu je Briks nakon sto je tek otvorio oči i Briks danas u novom domu u Splitu!


   

Udomljeni su mnogi drugi psi, između ostalog i SINDI koja je zajedno s Briksom otputovala u Split u jednu obitelj koja nam se redovito javlja sa izvješćem o njenim nepodopštinama.

Nadamo se da će svaka pojedina životinja iz naših albuma jednog dana preći u kategoriju “udomljenih ljubimaca” i da ćemo biti u mogućnosti izvještavati vas o njima i uveseljavati sa prekrasnim slikama.  

Pogledajte slike i razmislite da li možete/želite udomiti kućnog ljubimca – oni bi vam bili vječito zahvalni. No prije svega predlažemo da nas nazovete i dođete ih vidjeti i upoznati jer ponedak vas srce odvede nekoj skroz drugoj životinji od one koju ste si zamislili, a ujedno, svi psi i mace izlgedaju na slikama veći nego što zaista jesu.

Naše su životinje cijepljene, čipirane, u velikom broju i sterilizirane te očišćene od unutarnjih i vanjskih parazita. Ukoliko se odlučite udomiti ljubimca, vjerujte da je to zdrav pas/maca i da vam može pružiti sve što i kupljeni ljubimac, ali i više od toga.

Pružite priliku i našim “starosjediocima” koji su još uvijek mladi, a iako prekrasni, nekako prolaze nezapaženo. Birajte si ljubimca prema karakteru, a ne prema starosti, izgledu ili trendu. Jer oni će znati voliti vaš karakter i vas upravo onakve kakvi jeste.

I za kraj, puštamo vas sa ovim stihovima koji su u tek par rečenica sve rekli.

Oci umornog ulicnog psa..

Kad pomislis da ti je zivot
Dao blaga sva
…Pogledaj barem jednom
U oci ulicnog psa.
Da ziveci lazni zivot
Varas sebe sam
Iskreno ce ti kazati
Pogled umornog psa
Siromah ili bogatas
Bilo kojih si vjera
Jedino njemu si isti
I bit ce ti do smrti vjeran.
Ne cekaj da ostanes bez ikog
Bez prijatelja,bez sna
Uzma sebi za druga
umornog ulicnog psa.

                                      (preuzeto sa facebooka, Aldin Pašić)

 

Objavljeno: naslovnica

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.