Ovo je realna priča ljudske sramote!

Objavljeno na: Aug 27 2010 by admin

okrutnost prema psima

Ljudskoj okrutnosti i bešćutnosti nikada kraja! I uvijek iznova pate oni koji su nedužni i koji su kao rezultat ljudske neodgovornosti došli na ovaj svijet!

Nećemo stavljati samo slike slatkih maca i psića. Nećemo pisati o zgodnim dogodovštinama.

NEKA SE VIDI,  NEKA SE ZNA KAKO ZAVRŠAVAJU ŠTENCI KOJE NETKO ODBACI I OSUDI NA SMRT s nadom (ili bez nje) da će ih netko pronaći, pokupiti, da će se snaći…
NEKA SE ZNA KOLIKO JE ČOVJEK SPREMAN NAUDITI I KOLIKO BOLI PROUZROČITI!

OPREZ: Neki od sadržaja u daljnjem tekstu nisu za jako osjetljive ljude.

Devetero štenaca starih tek dva tjedna napušteno je, točnije BAČENO, u Šijanskoj šumi! Nisu bili ni u kutiji, niti u nekoj košari, bili su doslovno pobacani po travi i grmlju!

Kad smo stigli, dva su štenca pronađena mrtva. Bili su zapetljani u granje, dehidrirani, mrtvi već neko vrijeme. Četvero se štenaca glasno deralo – peti nešto tiše. Ostale nismo našli.
Peto je štene nažalost uspavano jer je bio na izdahu i nije mu više bilo spasa. Četvorica su hitno odvedena na kućnu njegu!

Prema dojavi znamo da su štenci već dva dana bili vani. Bez mame, bez hrane, bez vode, usred šume!
Hitno smo ih nahranili da malo ojačaju. Ne jedu samostalno stoga ih moramo hraniti špricom ili dudom svakih dva, tri sata.

Okupali smo ih kako bi sa njih skinuli jajašca koje su muhe polegle i iz kojih su trebali izaći crvi.

Nakon kupanja maleni su uživali na suncu i sušili se. Bili smo sigurni da će se izvući.

Dvije curice i dva brata, mješanci labradora i njem.ovčara, stari tek dva tjedna, kako sada izgleda, spašeni su. Prilično su ojačali, grijemo ih, hranimo i čuvamo – biti će prekrasni psi koji su dobili novu priliku koju i zaslužuju!

Dan nakon što su pronađena ova četiri štenca, kad smo mislili da su svi ostali mrtvi, pukom srećom je pronađena i njihova sekica koja je očito odlutala predaleko i bila negdje tiha i zapetljana u travi.
U trenu kad smo je pruzeli, bila je doslovno izjedena od crvi, ali s velikom voljom za životom! Pola tijela bilo je prekriveno sa stotinama, ako ne i tisućama crvića. Zavukli su se na sve strane, napravili puno rupa u njenom tijelu, izjeli kožu i meso, dok nismo počeli čistiti to nismo ni vidjeli koliko je stanje grozno!

Izgledalo je gotovo bezizgledno, no nismo posustali!

Cijelu smo je noć kupali, čistili sa fiziološkom, micali crve… i opet i opet i opet iznova sa kratkim stankama kako bi se ipak malo oporavila i odmorila. Izgledalo je sve uzaludno…

Kako bi očistili i pustili je par minuta, tako je opet sve bilo prekriveno crvima koji su dolazili iznutra.

Preživjela je do jutra – mala je BORAC kakvog nismo nigdje vidjeli! Nakon tri dana u šumi, bez hrane, bez mame i prekrivena crvima, ona je preživjela!
SLIKE malene prekrivene crvima nismo stavili jer je prizor zbilja PRESTRAŠAN za ičije oči! Jednako tako, nismo ni slikali sve rane jer bi to pak bilo previše!

Za sve one koji NAPUŠTAJU životinje po šumama, livadama i puteljcima, oni ne umiru mirnom smrću, oni uglavnom nisu spašeni od nekog čudotvorca niti se sami snađu i prežive.
OVAKO ZAVRŠE TE JADNE ŽIVOTINJE! (ove slike su, kako je već rečeno, tek dio rana koje smo uspjeli djelomice sanirati)

       

Prvo ujutro smo otišli do veterinara koji ima svijetle prognoze i vjeru u njen oporavak! Crvi i dalje naviru sa svih strana iz njene unutrašnjosti, ali ih ima znatno manje.

Ona je dobila antibiotik, a na nama je da joj i dalje učestalo ispiremo rane i peremo je te dezinficiramo dok svi crvi ne nestanu. Slijedi još puno kupanja, hranjenja i borbe kako bi opravdali vjeru ove malene koju nam je pružila.

Oporavak će potrajati, to je jasno čim se slike pogledaju! Ali ova mala će preživjeti! Borili smo se cijelu noć za nju, boriti ćemo se i dalje jer ovakvo stvorenje, koje se sa toliko spokoja i mira prepusti u nečije ruke – niti ne znavši da je zbog ruku te iste “vrste” završila ovako, ona zaslužuje samo najbolje! Ona zaslužuje živjeti!

Ljepotica slatka, tako spokojno spava i sada je koliko toliko mirna, barem naspram svega što je proživljavala posljednje dane i sate.

NEKA OVA ISPOVJEST POSLUŽI NA SRAMOTU SVIH LJUDI KOJI POSTUPAJU NA OVAJ NAČIN I ZBOG KOJIH ŽIVOTINJE UMIRU U STRAŠNIM MUKAMA.

Neka posluži i onima koji se bore protiv toga, da njihova borba bude još jača i da ne posustaju! Jer samo ako se ujedinimo i aktiviramo, možemo nešto postići!

DRŽITE NAM FIGE ZA MALENU !

Objavljeno: naslovnica

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.