Predstava NJUŠKE

Objavljeno na: Nov 09 2014 by admin

unnamed

Dragi svi!
Sa veseljem vas obavještavamo da smo opet pozvani da prisustvujemo predstavi Teatra EXIT „Njuške“ redatelja Matka Raguža, ovoga puta u Rovinju u Kazalištu Antonio Gandusio. Predstava će se održati u četvrtak, 20.11. u 20:00h.
Po završetku predstave na pozornicu će izaći dva štićenika Udruge Ruka šapi, Sizif i Aston. Sizif je pas koji je prebrodio dvije teške operacije prednje lijeve noge zbog udarca auta, a malenog Astona operacija tek čeka, također zbog udarca auta. Sizif i Aston biti će u pratnji volontera koji će ukratko predstaviti rad Udruge.
Prije i poslije predstave biti ćete u mogućnosti posjetiti naš štand gdje možete kupiti „Ruka šapi“ majice i torbe, edukativne 3D knjižice „Priče iz svijeta šapa“ i još neke ručno rađene sitnice. Naravno, moći ćete ubaciti dobrovoljni prilog u našu kasicu, a donacije hrane i ostalih potrepština su uvijek dobrodošle.

Ukratko o predstavi:
„Jeste li se ikada zapitali o čemu vaš pas razmišlja? I jeste li ikada svoj život usporedili s psećim? Pseći životi su jednako bogati i složeni kao i naši. Kao i mi, i oni komuniciraju o ljubavi, seksu, prijateljstvu, osveti, nasilju… U predstavi se pojavljuje petnaest psećih likova koji kroz monologe publici prenose svoje životne priče. Među različitim prikazanim pasminama nalaze se i sljedeći likovi: rotvajler s problemima u susjedstvu; stari mješanac koji otkriva ljubav u kasnijoj životnoj dobi; afganistanski hrt od kojeg se previše očekuje, iznimno uglađen i pomodan, koji je vrlo ponosan na svoje sposobnosti; policijski pas koji se bori protiv kriminala; hrvatski ovčar kojem su glavne okupacije problemi stočarskog života i kako održati stado na broju; ostarjeli, slijepi pas koji se morao suočiti sa smrću svog gazde te carinski bigl sa stavom. U konačnici, svi likovi odražavaju glavne preokupacije ljudskog bića. Njuške su jedinstvena mješavina humora, tragedije, oštrine, nježnosti i romantike.“

Sve vas pozivamo da dođete pogledati predstavu (mi već jesmo i pogledali bismo je još sto puta) i poklonite malo pažnje Sizifu i Astonu, njima će to puno značiti.

Vidimo se!

Objavljeno: naslovnica
Tagovi: , ,

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.