O nama

Objavljeno: Apr 20 2013 admin

Udruga za zaštitu životinja „Ruka šapi“ osnovana je 19.11.2009. u Puli. Trenutačno broji 50-ak članova, što podupirućih, što aktivnih.

Osnovne djelatnosti udruge jesu
: okupljanje ljubitelja životinja i udomitelja životinja,promocija prava životinja ,zaštita i zbrinjavanje napuštenih,zlostavljanih i bolesnih životinja,poticanje pozitivnog stava o udomljavanju,organiziranje seminara i edukacije javnosti o važnosti sterilizacije i kastracije životinja,suradnja sa tijelima državne uprave i samouprave te odgovarajućim stručnim ustanovama i institucijama, suradnja i povezivanje s međunarodnim organizacijama za zaštitu životinja.
Udruga NEMA službeni azil, pa svoje životinje držimo kod privatnih ljudi, volontera i članova, po stanovima, kućama, dvorištima i privatnim zemljištima pa je s toga potrebna najava telefonom za posjetu.

Udruga funkcionira prvenstveno zahvaljujući donacijama privatnih te povremeno i pravnih osoba.

Igrom sudbine, šest različitih neznanaca, dugogodišnjih aktivista po pitanju pomaganja životinjama, a kasnije osnivača udruge Ruka šapi, na proljeće je spojio slučaj jedne bolesne životinje. Bezuvjetna spremnost na pomoć životinji u nevolji rezultirala je zajedničkom suradnjom u kojoj smo uz našeg službenog dr.vet.med. mr. Henrija Hajstera osnivali udrugu za zaštitu životinja Ruka šapi. Ta suradnja traje do današnjeg dana. Na ideju osnivanja udruge došli smo prvenstveno zbog životinja kojima je bila potrebna naša pomoć, no s vremenom naše su se aktivnosti povećale kao i broj članova, predanih volontera te spremnost ljudi da pomognu. Taj broj još raste. Tada proljeće nije značilo samo novi početak za nas, nego i za sve životinje koje su dobile priliku za bolji život.

Temelji naše udruge sagrađeni su na časti,  transparentnosti, apsolutnom poštenju, predanosti kvaliteti, ravnopravnosti, međusobnoj toleranciji i spremnosti da pružimo pomoć svakoj životinji. Ove temeljne vrijednosti su nas provele kroz  tešku, ali uspješnu godinu. Kroz planove akcija širenja svijesti među građanima dužnost nam je da redovito informiramo javnost.

Naša udruga ima samo jedan cilj: djelovati.

Mi iz ničega pokušavamo stvoriti nešto.

Uvijek ste pozvani da stvarate zajedno sa nama.

Udruga RUKA ŠAPI

2 Komentara to “O nama”

 1. Norbert Lancsak says:

  Pleasegive me information if you are still in cooperation with Mr Hajster because the link to his homepage is not working.

  Many thanks for your effort

  Norbert Lancsak

  Bitte teilen Sie mir mit, ob Sie noch mit Herrn Hajster zusammenarbeiten, weil der Link zu seiner Homepage nicht funktioniert.

  Vielen Dank für Ihre Mühe

  Norbert Lancsak

 2. admin says:

  Yes we are in cooperation with Mr Hajster. I dont know what is with that link.

Odgovorite

You must be prijavite se za komentiranje.